Chcąc otworzyć restaurację, należy przemyśleć szereg istotnych kwestii. Aby lokal funkcjonował sprawnie i oferował najwyższą jakość usług, musi spełniać najwyższe normy. Wśród najważniejszych aspektów, które wpływają na całokształt działania restauracji oraz na jej potencjał rozwojowy wymienić należy:
- lokalizację - z pewnością restauracja, która jest łatwo dostępna, odniesie większy sukces niż ta, którą ulokowano na obrzeżach miasta,
- ceny - zbyt wysokie mogą odstraszyć klientów, zbyt niskie oznaczać będą małe zyski, a nawet straty finansowe dla właściciela lokalu,
- wybór dań - warto skoncentrować się na wybranych potrawach, nieraz mniejszy wybór i precyzyjny zakres potraw okazują się atrakcyjniejsze niż obszerne menu, w którym klient się gubi.
Równie ważny jest projekt technologiczny restauracji - zamówić go można pod adresem: qsm.net.pl.
Komentarze i opinie
Średnia ocena firmy: